Hej!

Jag heter Carita Lundstedt och bor i Söderåsen, Bergsjö tillsammans med Ulf och vår dotter Tindra samt våra djur -hund, kattor, får och höns-.

Jag är utbildad undersköterska och har arbetat inom vård och restaurang. Jag har även haft diverse säsongsarbeten och vikariat inom flera yrkesområden.

Företaget EGNA TRÅDEN startade jag hösten 2006. En dröm jag burit med mig under flera år som numera är förverkligad!

EGNA TRÅDEN= Helhetstänkande hantverk, hår- och hudvård och kurser för ditt inre och yttre välbefinnande.
Ett ”koncept” jag tror på, intresserad av och har kunskaper inom.
Ett ”koncept” som ligger i tiden.

Hantverket har alltid funnits i mitt liv och har utövats i mer eller mindre omfattning. Intresset har jag haft med mig sedan barndomen och blivit lärd av Farmor, Mormor och Mamma att sticka, virka och brodera.
Tusen tack för det och vilka häliga minnen att blicka tillbaka på!

Det är på senare år (1999-2002) jag har studerat vid folkhögskolor, inom textilthantverk och därmed lärt mig mera om materiallära och textila tekniker.

¤ Bäckedals folkhögskola i Sveg, textillinje med bl a; materiallära; djur- och  växtfibrer och forntida textila tekniker bl a vävning, spånad, växtfärgning,
tovning etc.
¤ Sätergläntan i Insjön; modern sömnad med mönsterkonstruktion och folklig sömnad;handsömnad, broderi och dräkt.
¤ Forsa folkhögskola textilestetisk påbyggnadskurs; innehållande vävning, sömnad, bild och keramik.

Hår- och hudvård; Läkeörter och kryddor har jag samlat, odlat, plockat, torkat och använt själv för egenvård och till husbehov mot lättare krämpor under flera år.
Ett intresse som har vuxit med åren.

Jag vill förmedla och föra mina kunskaper och erfarenheter vidare, så ett frö hos var och en ”väcka” människor genom skrift, mun till mun metoden, kreativt skapande och genom försäljning av mina tillverkade produkter.

Mvh Carita Lundstedt